De ce Avira AntiVir e ideal?Pentru ca e gratuit pentru uz personal (in medii necomerciale), pentru ca nu consuma multe resurse, pentru ca e rapid, eficient si usor de folosit.
Am testat versiunile trial ale unor antivirusi comerciali si tot la Avira m-am intors deoarece imi incetineau sistemul simtitor. Cu Comodo Firewall face echipa foarte buna.
De cand a aparut versiunea 8, interfata a suferit modificari, acum avand un aspect mai finut dar si functiile sunt organizate mai eficient, insa si modalitatea de update a suferit schimbari.
Acum autoupdate se face doar la baza de date cu virusi, si pentru a face update programului propriu zis, trebuie sa intrati in meniul Update si sa dati Start Product Update; din cand in cand va mai anunta el automat daca ati ramas un urma cu versiunea aplicatiei.
E bine ca din cand in cand sa mai dati cate un “Complete system scan” (simbolul verde din dreptul rubricii Last Complete Ststem Scan devine rosu cand a trecut mult timp de la ultimul scan) pentru a fi siguri ca totul este in ordine .